tag:blogger.com,1999:blog-7055093904854558457.post2960285225279349359..comments2024-03-27T05:33:42.970+07:00Comments on dailydelicious thai: Green tea snow balls: Little balls of happiness!dailydelicioushttp://www.blogger.com/profile/00201162105770207061noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-7055093904854558457.post-79690249482826035622014-09-29T16:11:59.573+07:002014-09-29T16:11:59.573+07:00หากอากาศร้อน น่าจะไม่เกิน 3 วันค่ะหากอากาศร้อน น่าจะไม่เกิน 3 วันค่ะdailydelicioushttps://www.blogger.com/profile/00201162105770207061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7055093904854558457.post-1588246666813966272014-09-26T22:23:14.199+07:002014-09-26T22:23:14.199+07:00ขนมนี้อยู่ได้ประมาณกี่วันคะขนมนี้อยู่ได้ประมาณกี่วันคะAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7055093904854558457.post-88868166305783445572014-04-05T11:48:06.793+07:002014-04-05T11:48:06.793+07:00อย่างแรกคือ ถ้าตีเนยกับน้ำตาลนานเกินไปก็ทำให้ขนมออ...อย่างแรกคือ ถ้าตีเนยกับน้ำตาลนานเกินไปก็ทำให้ขนมออกมาแฉะค่ะ (อากาศเข้าไปในเนยมากไป) ตีแค่เข้ากัน และสีอ่อนลงหน่อยก็พอค่ะ<br />อีกอย่างคือ หากแป้งของเราต่างกัน ก็เป็นไปได้ ว่าโดจะแฉะกว่า ถ้าเป็นแบบนั้น ให้เพิ่มแป้งเล็กน้อย อาจจะ 1-2 ช้อนโต๊ะค่ะ <br />dailydelicioushttps://www.blogger.com/profile/00201162105770207061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7055093904854558457.post-15921587359684710232014-04-04T21:12:37.989+07:002014-04-04T21:12:37.989+07:00ทำไมลองทำแล้วมันแฉะจังคะ ตวงทุกอย่างเท่าสูตรเป๊ะ แ...ทำไมลองทำแล้วมันแฉะจังคะ ตวงทุกอย่างเท่าสูตรเป๊ะ แต่ปั้นแป้งไม่ได้เลยค่ะ ติดมือเลอะเทอะไปหมดเลย ลองเติมแป้งแล้วพออบออกมาก้อแตก ไม่ทราบว่าทำตรงไหนผิดหรือเปล่า ตอนตีทุกอย่างในโถต้องตีนานแค่ไหนคะ หรือแค่พอเข้ากัน รบกวนให้คำแนะนำด้วยนะคะ ขอบคุณค่ะJibnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7055093904854558457.post-39000027758210282672013-12-15T10:30:45.423+07:002013-12-15T10:30:45.423+07:00ลองใช้เวลาอบน้อยกว่าเดิมนิดค่ะ ขนมจะเนื้อร่วน แต่ไ...ลองใช้เวลาอบน้อยกว่าเดิมนิดค่ะ ขนมจะเนื้อร่วน แต่ไม่แห้งมากนะคะ dailydelicioushttps://www.blogger.com/profile/00201162105770207061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7055093904854558457.post-4261484031108590102013-12-14T22:45:18.600+07:002013-12-14T22:45:18.600+07:00อยากทราบว่าเนื้อขนมที่สุกแล้วมีลักษณะอย่างไรค่ะ เพ...อยากทราบว่าเนื้อขนมที่สุกแล้วมีลักษณะอย่างไรค่ะ เพราะทำออกมาแล้วเนื้อขนมร่วนมากเลยค่ะ ไม่ทราบว่าทำอะไรผิดไป ทานแล้วคอแห้งมาก ช่วยแนะนำด้วยค่ะAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7055093904854558457.post-17369413463263313882013-12-11T16:33:16.892+07:002013-12-11T16:33:16.892+07:00Wow!!! thank you very much ka.Wow!!! thank you very much ka.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7055093904854558457.post-49104463829374203582013-12-11T13:07:26.037+07:002013-12-11T13:07:26.037+07:00 I think the flour is too much, 15g may be the rig... I think the flour is too much, 15g may be the right amount (calculating from the result ^^), and try to press the ball firmly. There is one person who post the photo on my page, he faced the same problem of cracking, but after pressing the ball harder when forming the cookie the problem is solved. dailydelicioushttps://www.blogger.com/profile/00201162105770207061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7055093904854558457.post-32807713441304479282013-12-11T01:45:25.179+07:002013-12-11T01:45:25.179+07:00I try making again today and this time I use addit...I try making again today and this time I use additional flour of 25g (in which I forgot that you recommend 10-20g only). While making a ball, it is not too wet on my hand and much easier than last time to make a ball. After the bake of 20 mins, the top of cookies cracked open and the texture is quite too dry and crispy. Could it be because I add too much flour or should I minimize the baking time? Would you mind comment and recommend please? <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7055093904854558457.post-60180209731813427072013-12-03T15:18:24.043+07:002013-12-03T15:18:24.043+07:00Woww...thank you very much!!!Woww...thank you very much!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7055093904854558457.post-35784929323479839522013-12-03T09:24:14.649+07:002013-12-03T09:24:14.649+07:00You may need to add more flour to balance the fat ...You may need to add more flour to balance the fat of the flour, starting by adding 10-20g of flour, your cookie will be firmer.dailydelicioushttps://www.blogger.com/profile/00201162105770207061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7055093904854558457.post-66502611422119338102013-12-02T01:57:01.851+07:002013-12-02T01:57:01.851+07:00I had tried baking this but something went wrong a...I had tried baking this but something went wrong and it turned out to be just butter cookies. It went wrong since when I tried to make a ball. The ball stick to my hand a lot and looks melty. In the oven, it just collapsed and looked just like normal small cookies ka. Would you mind analyze what I could do wrong please? Could it be because of the butter I use? I live in Switzerland so maybe the fat content in the butter in Switzerland is different than in Thailand? Could that be ka? <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7055093904854558457.post-14745715302835491552013-11-29T00:45:23.737+07:002013-11-29T00:45:23.737+07:00Thank you very much ka. >_<Thank you very much ka. >_<Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7055093904854558457.post-53500377926318075692013-11-25T11:20:40.986+07:002013-11-25T11:20:40.986+07:00About 1 week at room temperature, 2 weeks in the f...About 1 week at room temperature, 2 weeks in the fridge ka.dailydelicioushttps://www.blogger.com/profile/00201162105770207061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7055093904854558457.post-24538873370211280272013-11-24T19:58:40.518+07:002013-11-24T19:58:40.518+07:00how long can you keep this snowball ka?how long can you keep this snowball ka?Anonymousnoreply@blogger.com