

For the crumble, you don't have to do anything much. Just mix the flour with butter and sugar until resemble coarse crumb, slice the apple sprinkle with the sugar and that all. The rest is letting the oven do its wonderful job!
And for the sauce, it's very easy too, the time that you use for making it is less than 20 minutes.
I adapt this recipe from the book name: 北欧の美味しいお菓子づくり (Making delicious Scandinavian sweet) by Motoko Doi
I suggest that you should taste the apple, you can use less sugar (1½ tbsp for the sweet one and 2 tbsp for the tart one).
The warm crumble with the fragrance sauce, this dessert is very simple and fulfill my need, and I think, this dessert will warm your heart too.
Adaptation from: 北欧の美味しいお菓子づくり (Making delicious Scandinavian sweet) by Motoko Doi

Crumble
| |
100g
|
แป้งเค้ก
|
50g
|
น้ำตาลทราย
|
80g
|
เนยจืด
|
เกลือนิดหน่อย
| |
Filling
| |
2
|
แอปเปิ้ล (ปอกเปลือก แล้วซอยบางประมาณ ¼ นิ้ว)
|
1½ - 2 tbsp
|
น้ำตาลทราย
|
½ tsp
|
อบเชยผง
|
Vanilla sauce
| |
1
|
ไข่
|
3tbsp
|
น้ำตาลทราย
|
เกลือเล็กน้อย
| |
1tbsp
|
แป้งอเนกประสงค์
|
¼ tsp
|
แป้งข้วโพด
|
250 ml
|
นม
|
เม็ดวานิลลา จาก ¼ ของฝัก
| |
2tbsp
|
เนยจืด
|
ทาถาดด้วยเนย พักไว้


วางแอปเปิ้ลลงในถาด แล้วโรยด้วยน้ำตาลอบเชย
โรยCrumble ลงด้านบน แล้วกดเล็กน้อย เพื่อให้ติด


ใส่ไข่ น้ำตาล แป้งทั้ง 2 ชนิดลงในหม้อ คนให้เข้ากัน
นำนมไปอุ่น ในไมโครเวฟ ประมาณ 1 - 1 นาทีครึ่ง หรือจนร้อนทั่ว
เทนมลงในส่วนผสมของไข่ ช้าๆ โดยคนตลอดเวลา

นำลงจากเตา แล้วใส่เนยลงไป คนช้าๆ จนเนยละลายหมด


Apple Crumble with Vanilla Sauce:
Lovely dessert that can warm your heart
Lovely dessert that can warm your heart
เป็นขนมที่ชอบทานมาก ๆ ไม่ได้ทำทานนานแล้วนะเนี่ย
ReplyDeleteเพียงอยากแวะเข้ามาทักทายคุณปุ๊กคนเก่งคะ รอดูขนมคุณปุ๊กตลอดด้วยใจจดจ่อ
ReplyDelete